Artur Mas signarà dissabte la convocatòria del 9-N

  • Serà l'endemà de la compareixença de Pujol al parlament i de la reunió del consell de ministres

VilaWeb
Redacció
25.09.2014 - 12:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre dissabte a les deu del matí. Abans haurà signat la llei de consultes perquè surti publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). D’aquesta manera, si el govern espanyol volgués impugnar la convocatòria ràpidament, hauria de reunir un consell de ministres extraordinari el cap de setmana mateix, perquè la reunió ordinària és justament divendres.

Mas ha trucat personalment a Oriol Junqueras, Joan Herrera, David Fernández i Jordi Turull per explicar-los que a les 10.00 signarà el decret i convocarà formalment la consulta del 9 de novembre. La presidenta del parlament, Núria de Gispert, i la resta de la mesa de la cambra catalana, també han estat convidats pel president.

Les úniques absències previsibles entre els membres de la Mesa seran les del representant del PSC, Pere Navarro, i del PPC, Pere Calbó, que no assistiran encara que siguin formalment convidats, ja que no donen suport a la consulta del 9 de novembre.

És previst que l’acte de la signatura es produeixi cap a les deu del matí aproximadament des del Palau de la Generalitat. El decret entrarà en vigor quan ja s’hagi acabat la reunió ordinària del Tribunal Constitucional (TC) que va començar dimarts i que acaba avui, i el dia després del consell de ministres setmanal que se celebra els divendres. Si l’alt tribunal no vol esperar fins al 7 d’octubre per debatre si admet a tràmit el recurs del govern espanyol, haurà de convocar una reunió extraordinària.

El govern espanyol té avisats des de divendres de la setmana passada els ministres per si calgués convocar un consell de ministres especial per a impugnar la convocatòria del 9-N. Amb la convocatòria signada dissabte al matí l’executiu espanyol podria fer aquesta reunió extraordinària dissabte mateix amb la presidència de Soraya Sáenz de Santamaría o bé diumenge ja amb Mariano Rajoy, que hauria tornat del viatge a la Xina.

Un cop convocada la consulta, Mas s’explicarà en una entrevista a TV3 amb Mònica Terribas, que seria dissabte mateix al vespre. I La Sexta ja ha anunciat que la periodista Ana Pastor entrevistarà diumenge al vespre el president Mas.

Més informació:

Què passa una vegada convocada la consulta del 9-N?

Què hi guanya Mas convocant la consulta del 9-N dissabte?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any