Un regidor rebel del PP a Camarles dóna suport a la consulta

  • Carmelo Redó subscriu la moció aprovada amb els vots del PSC, ERC i CiU

VilaWeb
ACN
22.09.2014 - 16:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Camarles (Baix Ebre) ha aprovat aquest dilluns la moció que dóna suport a la convocatòria de la consulta per al 9 de novembre. La sorpresa ha estat quan la proposta ha tirat endavant per unanimitat amb el vot favorable també del regidor del PP al consistori, Carmelo Redó. El popular s’ha sumat així als vots del PSC, al govern, ERC i CiU. El text de la moció aprovada, a instàncies de l’Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), demana mostrar el ple suport del consistori a la consulta del 9-N dins el marc legal, així com al president de la Generalitat, al Govern, al Parlament i als partits polítics que hi estan a favor.

La proposta també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Els acords dels plens es comunicaran en el període de cinc dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament i als grups parlamentaris. L’AMI i l’ACM seran els encarregats de transmetre’ls de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la Unió Europea, i al president de la Comissió Europea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any