Mas i Junqueras es reuneixen per enfortir la unitat amb vista al 9-N

  • El dirigent d'ERC es va oferir a entrar al govern en el debat de política general

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.09.2014 - 15:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, es van reunir ahir a la tarda al parlament, segons algunes fonts. Després del tens debat de política general entre tots dos dirigents, la reunió va servir per a tornar a enfortir la unitat amb vista al 9 de novembre. 

Junqueras, en la intervenció al parlament d’abans-d’ahir, va oferir-se a entrar al govern per ‘blindar’ la consulta del 9 de novembre. Mas va respondre-li que la consulta ja era blindada, i que si entraven al govern havia de ser per a assegurar que la resposta a la pregunta de la consulta fos ‘inqüestionable’, tant a Madrid com internacionalment.

Després de l’intercanvi dialèctic, que va ser el fet més remarcable de la jornada parlamentària, els partits favorables a la consulta van refermar la voluntat de fer-la el 9-N amb les ‘plenes garanties democràtiques possibles’. 

Sigui com sigui, el parlament no ha aprovat cap resolució sobre la resposta a la suspensió de la llei de consultes i del decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC). I hom ignora encara quan serà que Artur Mas signarà el decret de convocatòria de la consulta. Quant a la resposta al vet del Constitucional espanyol, ERC no va voler fer costat a la CUP i va abstenir-se en una proposta de resolució que demanava la desobediència al tribunal espanyol. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any