750.000 signatures perquè el parlament declari la independència si no es pot votar el 9-N

  • Els organitzadors han entregat les caixes amb camió perquè siguin 'un gran suport per les decisions polítiques' dels pròxims dies

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN/Redacció
15.09.2014 - 14:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha entregat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, gairebé 750.000 signatures a favor que la cambra catalana declari la independència si no es pot celebrar la consulta del 9-N o si ‘es tanquen totes les portes’. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha entrat al parlament amb una caixa en mà plena de paperetes, que es basen en el dret de petició. ‘No és una recollida de signatures normal, són instàncies de compromís individual’ de les persones que han donat dades personals per la campanya ‘Signa un vot per la independència‘, ha dit la coordinadora Rosa Alentorn. Les caixes han arribat amb camió per ser un gran suport en una setmana clau pel Parlament.

Les caixes han arribat, amb retard, a dalt d’un camió. Les esperava a la porta del Parlament la president de l’ANC, Carme Forcadell, acompanyada d’altres dirigents de l’assemblea i de voluntaris amb estelades i a crits d’independència. La campanya, que ha durat més d’un any, ha recollit gairebé 750.000 signatures, ‘en faltes un parell de dotzenes per arribar-hi’, ha explicat Alentorn en dirigir-se als apoderats que esperaven al parc de la Ciutadella.

Asseguren que 706.000 persones han signat amb DNI espanyol, la majoria catalans; que 12.000 persones són estrangers que han signat amb NIE, i 8.000 persones ho han fet amb passaport. Tots són majors de 16 anys i s’hi podien acollir perquè no es tracta d’una recollida de vots sinó de signatures en base al dret fonamental a petició, ha explicat Alentorn. A més, se n’han destruït 23.000 per defecte de forma o per duplicitats.

‘No són una recollida de signatures normal sinó un compromís individual que els hem dut al Parlament. Som en un moment clau amb la llei de consultes i el compromís, i pensem que seran un gran suport per les decisions que s’hauran de prendre els propers dies’.

L’Assembla demana com a primera opció la consulta. Si no és possible, ni tampoc les plebiscitàries o si no se’n reconeix el resultat -‘si se’ns tanquen totes les portes’- opten pel ‘pla B’, és a dir, que el Parlament opti per declarar la independència. ‘Estem convençuts que les portes no es tancaran’, ha conclòs.

En aquest sentit, volen que les 750.000 signatures es considerin ‘com a vot, en el sentit de desig’ d’unes persones que s’han ‘compromès’ donant les dades personals amb la independència de Catalunya.

Quant són 750.000 signatures?

La coordinadora de la campanya de l’ANC ha comparat les dades que han entregat en audiència privada a Núria de Gispert amb les 590.000 per declarar els toros interès cultural al Congrés o les 180.000 per abolir les corrides de toros, també, que es van entrar al Parlament. És més: si totes les persones que han votat es posessin ‘en renglera’ es podria ‘anar i tornar’ del Pertús a l’Ebre, ha dit en recuperar el referent de la Via Catalana del 2013.

Les signatures de l’ANC arriben al Parlament hores abans que el president Artur Mas enceti el debat de política general i en una setmana marcada per l’aprovació de la llei de consultes no referendàries, divendres, i el següent decret de convocatòria.

 

Més informació:

L’ANC crida partits i entitats a constituir una taula per l’estat propi per arribar fins al 9-N

La campanya ‘Signa un vot’ fa un salt qualitatiu (23.03.2014)

Les amenaces a l’ANC donen força a la campanya ‘Signa un vot per la independència’ (22.03.2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any