Muriel Casals: ‘Prohibir el 9-N pot posar en risc la continuïtat d’Espanya a la UE’

  • La presidenta d'Òmnium Cultural considera que l'executiu de Rajoy podria prevaricar si actua contra la llei catalana de consultes

VilaWeb
ACN
13.09.2014 - 17:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha alertat el govern espanyol que prohibir el 9-N pot posar en risc la seva continuïtat a la Unió Europea perquè està emparat per la llei de consultes. ‘No oblidem que Espanya forma part de la UE, on es mira amb molta cura el respecte a les normes democràtiques’, ha reflexionat Casals en declaracions a Catalunya Informació. La presidenta d’Òmnium ha considerat que l’executiu de Rajoy ‘s’està posant al límit de no complir el que es demana per formar part de la UE’. ‘Qui té un greu problema de legalitat és el govern espanyol’, ha asseverat després de considerar que l’executiu central podria caure en un delicte de prevaricació si suspèn la votació.

En una entrevista aquest dissabte a Catalunya Informació, Muriel Casals ha alertat que si l’executiu de Rajoy veta la votació del 9-N podria incomplir els requisits d’aquest organisme supranacional. ‘Seria pràcticament o legalment o tècnicament prevaricar el que farien, si vol posar fora de la llei una cosa tan ordenada, tan clara, tan coherent amb el joc democràtic com voler votar’, ha subratllat.

La presidenta d’Òmnium Cultural ha defensat la consulta i ha assegurat que ‘legalment, jurídicament, políticament això cap en el marc constitucional espanyol’. Per això, ha dit que ‘el senyor Rajoy podria estar tranquil, mantenir el seu hàbit de no fer massa coses i deixar-nos votar el 9 de novembre’.

D’altra banda, Casals ha defensat que seia bo un govern de concentració abans o després del 9-N perquè reforçaria el procés. ‘En moments excepcionals, això en la història ens ho ensenyen, en moments excepcionals en els països passa que hi ha governs de concentració’, ha reflexionat en veu alta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any