Els empresaris d’Escòcia, dividits sobre la independència

  • Empresaris partidaris del sí i del no signen cartes públiques per defensar la seva posició

VilaWeb
Redacció
28.08.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’aproxima el 18 de setembre, quan els escocesos podran votar en el referèndum d’independència, i augmenten les veus que fan campanya pel sí i pel no. Avui s’ha presentat una carta que clama que la independència beneficiarà Escòcia. La signen dos-cents empresaris que volen contraposar-se als cent trenta que fa uns dies en signaven un a favor de romandre al Regne Unit.

El diari The Herald Tribune ha publicat aquest carta que signen, entre més, Ralph Topping, el conseller delegat de la casa d’apostes William Hill, el professor i ex-president de Scottish Enterprise, Sir Donald Mackay i l’ex-president del Royal Bank of Scotland (RBS), Sir George Mathewson.

El manifest assegura que una Escòcia independent reconeixeria els emprenedors, les petites i mitjanes empreses i creixeria l’ocupació. També fa èmfasi en què augmentaria la innovació i traslladaria el poder de gestionar els recursos a mans dels escocesos.

Dimecres el diari The Scotsman havia publicat una altra carta, signada també per personalitats del món empresarial, però en aquest cas, unionistes. En aquest cas alertaven que si guanyés el sí, es posaria en perill l’economia del país. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any