Manuel Valls presenta la dimissió en bloc del govern francès

  • El president François Hollande li encarrega que en constitueixi un de nou, probablement demà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.08.2014 - 09:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una reunió d’una hora amb el president François Hollande, el primer ministre francès, Manuel Valls, li ha presentat la dimissió de tot el govern. Arran de la dimissió, el cap de l’estat ha demanat a Valls mateix de constituir ‘un equip en coherència amb les orientacions que ell mateix ha definit per al país’. Són les greus discrepàncies del govern sobre la política d’austeritat que han dut a aquesta crisi.

La composició del nou govern es podria anunciar demà dimarts.

La dimissió en bloc arriba després de les crítiques públiques contra la política econòmica llançades sobretot pel ministre d’Economia, Arnaud Montebourg, i el d’Educació, Benoît Hamon. De fet, en un discurs a la festa de la rosa d’ahir, el responsable d’Economia va assegurar que havia demanat a François Hollande i Manuel Valls una ‘gran inflexió’ en la política econòmica, centrada en l’austeritat. Montebourg va indicar que ‘arran de la gravetat de la situació econòmica’, la seva responsabilitat com a ministre era proposar solucions alternatives. Les diferències entre Montebourg i Valls, finalment, semblen haver fet caure l’executiu en bloc. 

Amb la dimissió, Valls també voldria mirar d’aturar la caiguda en picat de la seva popularitat des que va accedir al càrrec, el 31 de març passat. En menys de sis mesos, tan sols un 36% dels francesos n’aproven la gestió, segons una enquesta d’Ifop publicada ahir per ‘Le Journal de Dimanche’. 


Notícies relacionades:

Manuel Valls, nou primer ministre francès per a un ‘govern de combat’ (1-4-2014)

Els mitjans francesos destaquen l’independentisme de la família de Manuel Valls (22-5-2014)

Manuel Valls creu que la independència tindria ‘greus conseqüències’ per a Europa (24-7-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any