Canàries convocarà també una consulta a la tardor, contra les prospeccions

  • El president canari proposa una consulta contra les prospeccions petrolieres i amenaça amb el 'divorci' l'estat espanyol

VilaWeb
Redacció
21.08.2014 - 07:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La crisi institucional entre les Illes Canàries i l’estat espanyol va fer un pas més ahir, quan després d’un consell de govern extraordinari, el president Paulino Rivero va anunciar la convocatòria d’un referèndum a la tardor per tal que la població es pronunciï sobre les prospeccions petrolieres que Repsol vol fer a instàncies del goven espanyol a les illes.

Rivero ha demanat al parlament canari que habiliti la primera setmana de setembre per a començar els tràmits de la convocatòria de la consulta, que es voldria fer molt probablement al mes de novembre com a tard. El govern canari espera que el resultat del referèndum deixi clara al govern espanyol l’oposició de les Canàries a les prospeccions anunciades a Lanzarote i Fuerteventura, que comptem amb una forta oposició.

Les Canàries acusen el govern espanyol de fer aquestes prospeccions només per a beneficiar Repsol (empresa els principals accionistes de la qual són Caixabank i Sacyr). El govern canari ha demanat la intervenció directa del rei per a evitar el que ahir va qualificar de ‘divorci’ entre les Canàries i l’estat espanyol. Segons el president canari els accionistes de Repsol li han fet saber que no tenen gran interès en les prospeccions i que són pressionats pel govern espanyol per a fer-les.

Vicent Partal analitza al seu bloc la crisi de Canàries amb l’estat espanyol a través dels mapes: Els mapes de la crisi canària

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any