L’Oficina Antifrau amenaça de querellar-se contra Manos Limpias per les acusacions del cas Pujol

  • De Alfonso nega que els responsables de l'ens hagin mirat cap a un altre cantó i nega haver rebut 'ni una sola denúncia' al respecte

VilaWeb
ACN
18.08.2014 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, ha desmentit, en declaracions a Rac1, que els responsables de l’ens hagin mirat cap a un altre costat davant possibles denúncies relatives al cas de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, tal i com va denunciar Manos Limpias. Tan segur està De Alfonso d’això, que ha amenaçat en querellar-se directament contra el secretari general del sindicat ultradretà, Miguel Bernad, si no ‘rectifica’ les seves afirmacions. I és que segons el director de l’Oficina Antifrau, des que va posar-se en marxa l’ens ‘mai s’ha rebut ni una sola denúncia’ que tingui a veure amb el cas Pujol o la implicació de la Generalitat en tot l’afer.

‘És absolutament mentida. I si aquest senyor no es desdiu del que ha dit, serem nosaltres els que haurem d’interposar una querella per calúmnies o injúries, o si amplien la denúncia nosaltres acudirem després per denúncia d’acusació falsa’. Així ha reaccionat Daniel de Alfonso en ser preguntat per les declaracions del líder de Manos Limpias, que va denunciar que l’Oficina Antifrau havia obviat denúncies d’empresaris que haurien pagat comissions durant l’època de Jordi Pujol a la Generalitat, i sobre suposats viatges de cotxes oficials del Govern a bancs suïssos per portar diners.

En aquest sentit, De Alfonso ha assegurat que a l’Oficina ‘no hem rebut mai ni una sola denúncia com diu el sindicat sobre Jordi Pujol, i els cotxes oficials que suposadament haurien portat diners cap a Suïssa’. És mentida’, ha insistit, tot afegint que ‘jo no dic que tingui mala fe, el senyor Miguel Bernard, però pot ser que hagi estat enganyat’.

És per això que ha volgut aclarir que si a l’Oficina Antifrau ‘rebem una denúncia la investiguem’. ‘He estat 25 anys com a jutge a la secció penal de l’Audiència de Barcelona i no estic disposat a permetre que en aquest moment de la meva vida vingui un senyor a desfer tot el que m’ha costat tant de guanyar, que és la meva credibilitat professional’, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any