La confessió de Pujol, al Financial Times i al New York Times

  • Els dos prestigiosos diaris parlen de l'efecte del cas en el procés català

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.07.2014 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La confessió de Jordi Pujol sobre els comptes sense regularitzar que tenia a l’estranger ha tingut ressò a dos dels principals mitjans internacionals: el britànic Financial Times i el nord-americà The New York Times, dediquen sengles articles al cas i comenten l’efecte que això pot tenir sobre el procés d’indepedència.

El Financial Times titula ‘Funds scandal hits Catalan independence campaign‘ (Un escàndol de frau fiscal colpeja la campanya d’independència catalana) i diu que el fet que Pujol hagi admès que tenia comptes sense declarar és un contratemps pel procés. El periodista Tobias Buck, des de Madrid, explica que la declaració ha provocat commoció a l’escena política catalana.

El diari econòmic explica que el risc més gran per Convergència Democràtica de Catalunya i per tot el moviment independentista és que les confessions de Pujol poden desencadenar en altres informacions que impliquin a altres polítics catalans.

El New York Times destaca que la declaració arriba pocs dies abans de la reunió entre el president català, Artur Mas, i l’espanyol, Mariano Rajoy. ‘Admission of Tax Fraud Precedes Talks in Catalonia (L’admissió de frau fiscal precedeix la reunió a Catalunya), titula, i relata la confessió de Pujol. Explica que Pujol ja és un polític retirat, però remarca que la seva figura és encara influent a Catalunya.


Informació relacionada:

Editorial de Vicent Partal: Només és un forat al tram 93

Francesc-Marc Àlvaro: Pujol i els seus fills, la mala consciència

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any