Merkel parla per primer cop de Catalunya defensant ‘la integritat dels estats’

  • No vol intervenir 'en el debat intern' i recorda la situació dels 'länder' alemanys

VilaWeb
Redacció
18.07.2014 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta alemanya, Angel Merkel, ha parlat avui per primera vegada sobre el procés d’independència de Catalunya. Merkel ha dit que no interferiria en un afer intern de l’estat espanyol, però sí que ha volgut dir que compartia el punt de vista del govern espanyol sobre la integritat territorial de l’estat. ‘Defensem la integritat territorial de tots els estats, que és una cosa totalment diferent a la independència d’una regió’, ha dit en la tradicional conferència de premsa que fa cada estiu.

Merkel ha posat d’exemple el cas d’Alemanya, destacant que hi ha un sistema federal en què cada ‘land’ té ‘un gran espai’ per actuar i un alt grau d’autonomia.

A més de preguntar-li la seva opinió sobre el procés, també li han demanat si estaria disposada a rebre el president de la Generalitat, Artur Mas, o l’entrenador del Bayern, Pep Guardiola, per conèixer de més a prop la situació política. Però ho ha descartat i ha recordat novament que comparteix la posició del govern espanyol. ‘Comparteixo en aquest punt la posició del govern espanyol. Més enllà d’això no vull intervenir en el debat. En tot cas, no preparo cap mena de rebuda.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any