Procés Constituent serà a la V de la Diada pel sí-sí

  • La plataforma prepara manuals de desobediència per garantir les urnes el 9-N

VilaWeb
Redacció
14.07.2014 - 09:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Procés Constituent participarà activament aquest Onze de Setembre vinent en la V que organitza l’Assemblea Nacional Catalana. Si l’any passat el moviment impulsat per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres es va desmarcar de la Via Catalana, fent la seva cadena humana a la seu de la Caixa, enguany han decidit de fer pinya amb l’ANC, participant en la mobilització davant la seu del Deutsche Bank, als Jardinets de Gràcia.

En declaracions a VilaWeb, la responsable de continguts de Procés Constituent, Núria Jàvega, ha dit que ‘hi ha la voluntat de participar d’una manera específica per fer pressió davant d’un símbol del poder financer’. Procés Constituent, destaca Jàvega, ‘està absolutament pel sí-sí el 9 de novembre, passi el que passi’, i opina que aquesta Diada vinent ‘és una bona oportunitat per demostrar aquest compromís’.

‘Més enllà de sortir al carrer volem sortir al carrer i volem començar a treballar molt intensament perquè hi hagi fermesa, coratge i capacitat de desobediència i insubmissió, perquè un dia o altre caldrà trencar la legalitat, no perquè no n’hi hagi, sinó perquè n’hi hagi una altra’, ha explicat Jàvega.

En aquest sentit, Procés Constituent prepara manuals de desobediència amb vista al a la consulta del 9 de novembre. En aquesta mateixa línia s’ha expressat aquest cap de setmana passat la CUP, que ha proposat la creació urgent d’un moviment de resistència civil organitzada preparat per desobeir el govern espanyol si fa impossible la convocatòria de la consulta. Procés Constituent i la CUP celebrarà aquesta mateixa setmana una reunió per mirar d’articular una forma organitzada de desobediència civil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any