Israel bombarda 160 objectius a Gaza en una nit

  • Els milicians palestins han llançat 225 coets en territori israelià

VilaWeb
Redacció
09.07.2014 - 09:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aviació de l’exèrcit d’Israel ha atacat durant la nit cent seixanta objectius a la Franja de Gaza. Segons fonts militars, són posicions de les ‘organitzacions terroristes’. En les últimes vint-i-quatre hores els atacs han deixat vint-i-quatre víctimes, entre milicians palestins, civils i nens. També es compten més de dos-cents ferits pels atacs aeris. Per la seva banda, els activistes palestins han llançat dos-cents vint-i-cinc coets en territori israelià. Quaranta han estat interceptats pel sistema de defensa militar anomenat ‘cúpula de ferro’. L’organització armada Gihad Islàmica ha reivindicat el llançament dels coets.

Aquesta nova escalada bèl·lica arriba després de l’assassinat de tres nois israelians segrestats el mes passat, trobats morts dilluns de la setmana passada en una zona del nord d’Hebron. Naftalí Frenkel, Gilad Shaar, tots dos de setze anys, i Eyal Yifrach, de dinou, havien estat vists per darrera vegada molt a prop del punt on finalment es van descobrir els cadàvers.

En una reunió d’urgència, el govern israelià va apuntar a Hamàs com a autora de les morts i va anunciar represàlies. La desaparició dels tres nois havia estat seguida molt intensament al país. Hamàs va negar la participació en el segrest.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any