El PP es queda sol per blindar Juan Carlos jurídicament

  • Donaran a Juan Carlos, Sofía i Leonor un tracte de privilegi davant la justícia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb la confirmació que el PSOE s’abstindrà quan el congrés espanyol voti el blindatge jurídic de Juan Carlos, el PP es queda sol en la decisió de declarar-lo aforat. Els socialistes estan d’acord en protegir a Juan Carlos però voldrien fer una llei especial que ho dictés. Consideren que hi haurà ‘un excés d’aforats’.

Ahir el PSOE ja va votar en contra de les dues esmenes a la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que ja està en tràmit, per aforar Juan Carlos i Sofía davant les sales del civil i del penal del Tribunal Suprem espanyol. Fins ara el PSOE havia votat a favor de tots els passos fets després de l’abdicació per a garantir la continuïtat de la corona.
El PP compta aprovar aquest blindatge extraordinari abans que el parlament tanqui per les vacances d’estiu amb els vots favorables només de UPN i FAC. Segons que va explicar el portaveu del grup popular Alfonso Alonso s’establirà un aforament especial per a Juan Carlos, que va perdre la inviolabilitat després de la seva abdicació. Ell, la seva dona i la seva néta passaran a considerar-se aforats com els diputats o senadors i les accions judicials que s’obrin contra ells les hauran de tramitar a les sales civil i penal del Suprem.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any