Una ‘visita guiada’ al CIE per a exigir-ne el tancament

  • Durant aquesta setmana s'han fet diverses accions contra els Centres d'Internament per a Estrangers que clourà demà amb actes a Barcelona i València

VilaWeb
Redacció
14.06.2014 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya pel tancament dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE) ha organitzat diverses accions aquesta setmana que culminaran en una compareixença coordinada, demà, en el proclamat Dia contra els CIE. Aquest migdia diversos activistes han ensenyat als vianants com és per dins un d’aquests centres, on s’hi internen estrangers en situació administrativa irregular fins que són deportats i que han estat denunciats pel mal tracte als interns.

Avui a la tarda, la protesta serà davant del CIE de la Zona Franca, on faran una compareixença de premsa i una actuació musical. Per anar-hi, han muntat autocars que sortiran a les 17.00 de la plaça d’Espanya.

En el marc d’aquesta campanya, dijous van ocupar una oficina de viatges del grup Globalia, del qual també en forma part la companyia Air Europa. Tanquem els CIE fa temps que denuncia que aquesta empresa aèria es lucra fent deportacions que han estat denunciades per vulnerar els drets humans.

Demà diumenge hi ha convocades protestes contra el CIE de la Zona Franca (a l’Espai de l’Immigrant de Barcelona) i al CIE de Sapadors, on davant s’hi farà una paella popular i diversos actes amb la presència de l’actor Xavi Castillo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any