Plega un dels dibuixants i ex-director d’El Jueves arran de la polèmica pel canvi de portada

  • Albert Monteys ho ha anunciat en un piulet

VilaWeb
Redacció
05.06.2014 - 18:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La polèmica arran del canvi de portada de la revista El Jueves d’aquesta setmana ha portat el dibuixant i ex-director Albert Monteys a deixar la publicació. La revista ha arribat avui al quiosc, un dia més tard, i amb una portada diferent de l’anunciada fa pocs dies per les xarxes. En comptes del dibuix de Manel Fontdevila amb Juan Carlos lliurant a Felipe una corona farcida de fems, el protagonista de la portada d’aquesta setmana és Pablo Iglesias. 

La versió oficial, segons alguns mitjans, és que la revista no va arribar a temps de publicar la nova portada després de l’anunci del rei espanyol. Però segons ElDiario.es, que cita fonts de la redacció, es van arribar a imprimir 60.000 números amb la portada sobre la successió del monarca que es van destruir posteriorment. Després d’haver-se publicat aquesta informació, Monteys, un dels dibuixants més veterans de la revista i ex-director, ha anunciat per Twitter que plegava. 

En declaracions a El Confidencial, Monteys diu que ‘la cosa més increïble és que van tornar a reunir la redacció i la propietat va anunciar que les pròximes setmanes el rei no podria sortir a la portada d’El Jueves. Ens van argumentar que no era tan important’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any