Escola Valenciana aposta per la ràdio i la televisió en català

  • Dilluns comença a emetre el programa de ràdio cultural 'El Mural' i proposarà als municipis de projectar l’última temporada de la sèrie 'L'Alqueria Blanca'

VilaWeb
Redacció
29.05.2014 - 11:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mig any després del tancament de RTVV, i arran de ‘la incapacitat del govern valencià d’oferir alguna opció radiofònica o televisiva en valencià’, Escola Valenciana ha optat per crear la seva pròpia ràdio i televisió. Dilluns s’estrena amb ‘El Mural’ (falca), un programa radiofònic mensual dirigit per la periodista Amàlia Garrigós, i també proposa als municipis del País Valencià de projectar l’última temporada de la famosa sèrie L’Alqueria Blanca, que ja no es va poder veure a Canal 9.

‘Els valencians i les valencianes ens hem quedat sense una televisió i una ràdio públiques i en valencià. Abans ens havien tallat el senyal de TV3 i poc després del tancament de RTVV va arribar la censura a Catalunya Ràdio’, ha recordat en la presentació de la doble iniciativa Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana: ‘Ara Alberto Fabra també ens tanca escoles i ens suprimeix línies en valencià, mentint sobre les excuses que va posar quan va tancar els mitjans de comunicació públics del País Valencià.’ I ha definit la nova ràdio i tele com una proposta ‘en positiu i constructiva’ amb l’objectiu d’obrir finestres simbòliques a la llibertat d’expressió i la comunicació amb uns mitjans públics, de qualitat i en català per a superar el ‘colp mediàtic’ del PP.

El programa radiofònic ‘El Mural’, que comença a emetre’s dilluns amb periodicitat mensual, és impulsat per l’equip que hi havia al darrere de l’informatiu cultural ‘Alta Fidelitat’ de Canal 9, encapçalat per la periodista Amàlia Garrigós. Es difondrà a través de la web d’Escola Valenciana, d’alguns mitjans digitals i d’unes quantes emissores municipals com Ràdio Burjassot, Ràdio Cocentaina, Ràdio Godella, Ràdio Mislata, Ràdio l’Om de Picassent i Ràdio Túria de l’Eliana.

Amb el tancament de Televisió Valenciana, el sector audiovisual del País Valencià també va quedar orfe fa sis mesos d’una plataforma televisiva en català. Amb l’objectiu de contribuir a normalitzar-hi la llengua, Escola Valenciana s’ha proposat d’oferir als municipis la possibilitat de projectar l’última temporada de la famosa sèrie L’Alqueria Blanca, que ja no es va poder veure a Canal 9: ‘Mitjançant una sèrie històrica, busquem impulsar un circuit estable de projeccions en valencià a tot el territori, com també la promoció de les produccions valencianes de qualitat que, ara mateix, no troben cap camí per a presentar-se al públic valencià’, ha explicat Moreno.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any