Unitat històrica per l’escola en català

  • Somescola, Escola Valenciana i l'Assemblea de Docents fan pinya per la mobilització del 14 de juny a Barcelona

VilaWeb
Redacció
28.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els atacs que han rebut aquests últims anys l’escola i la llengua catalanes han fet que la comunitat educativa dels Països Catalans s’organitzés eficaçment. Cada territori ha respost les envestides així com anaven arribant. Avui, les tres principals coordinadores educatives en defensa de la llengua dels Països Catalans faran una crida conjunta a la mobilització del 14 de juny a Barcelona. SomescolaEscola Valenciana i l’Assemblea de Docents de les Illes Balears fan el primer acte conjunt per l’escola en català a Barcelona. Les tres principals coordinadores cíviques i educatives dels Països Catalans reivindicaran conjuntament el dret dels infants del Principat i la Catalunya Nord, del País Valencià i de les Illes Balears a rebre l’educació en la llengua pròpia.

L’acció també serà una crida conjunta a la mobilització convocada per Somescola el dia 14 de juny a les sis de la tarda a Barcelona (vídeos), que reclamarà la defensa de l’escola catalana i el dret de decidir el model educatiu.

Les 43 entitats de la coordinadora Somescola fan una crida a protegir el nostre model d’escola contra una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en espanyol a les aules catalanes si un sol alumne ho demana.

Somescola fa evident que falten pocs dies perquè els tribunals puguin escapçar la immersió lingüística, un model d’èxit reconegut internacionalment, a més de negar el nostre dret de decidir el model educatiu i atemptar, doncs, contra la legislació i les competències del Parlament de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any