Els mossos desallotgen Can Vies del barri de Sants

  • Una quinzena d'ocupes s'havien atrinxerat a l'interior ·L'edifici fa disset anys que funciona com a centre autogestionat

VilaWeb
Redacció
26.05.2014 - 14:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Mossos d’Esquadra han començat a desallotjar l’edifici ocupat de Can Vies al barri de Sants vora la una del migdia. Fins a les quatre de la tarda hi havia una quinzena d’ocupes atrinxerats a l’interior. Fa disset anys que Can Vies funcionava com un centre social autogestionat i des de l’abril hi havia una ordre de desallotjament que expirava el pròxim 31 de maig.

Aquest és un vídeo del començament del desallotjament:

El líder d’ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, Esquerra Republicana de Sants-Montjuïc, la Candidatura d’Unitat Popular i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona han criticat el desallotjament.

Desenes de dotacions dels mossos han envoltat l’edifici d’un quart d’una del migdia, acompanyats de dotacions dels Bombers de Barcelona equipats d’una escala i ambulàncies. A l’interior de l’edifici, una vintena de persones ja han avisat als Mossos d’Esquadra que pensen oferir resistència i han alertat que han preparat accions per dificultar el desallotjament. Fins al carrer Antoni Capmany, s’hi han concentrat un centenar de persones per protestar contra l’actuació dels Mossos.

Després d’arribar davant Can Vies, dos agents de la policia catalana han pujat a la torre de l’edifici amb una grua-pluma i han despenjat una pancarta. Des de l’exterior, es poden sentir els sorolls d’una radial i crits a l’interior de Can Vies. D’altra banda, un helicòpter policial supervisa des de l’aire el desallotjament.

Fa pocs dies l’ajuntament de Barcelona i els ocupants van trencar les converses per arribar a un acord. Els ocupants demanaven que es retirés l’ordre de desallotjament però l’ajuntament s’hi va negar. L’edifici és propietat de Transports Metropolitans de Barcelona.

A les 20.00 del vespre hi ha convocada una manifestació per protestar contra el desallotjament a la Plaça Joan Peiró de Sants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any