Tres morts en un tiroteig al Museu Jueu de Bèlgica a Brussel·les

  • La ministra d'Interior belga diu que tot fa pensar en un atemptat antisemita

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.05.2014 - 17:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres persones han perdut la vida i una més es troba en estat greu arran d’un tiroteig que s’ha produït cap a les quatre de la tarda al cèntric barri de Sablon, a Brussel·les. Els fets han tingut lloc davant el Museu Jueu de Bèlgica.

Segons els testimonis presencials, un individu ha baixat d’un cotxe i ha començat a disparar. Després ha fugit amb el mateix vehicle.

El ministre d’Afers Estrangers belga, Didier Reynders, es trobava prop dels fets i ha sentit fins i tot els trets. S’ha traslladat immediatament al lloc de l’atac i ha piulat: ‘Estic impactat per les morts al museu jueu. Penso en les víctimes que he vist allà mateix i en les seves famílies.’

Per la seva banda, la ministra d’Interior belga, Joëlle Milquet, que també era al barri, ha comentat que tot feia pensar en un atemptat antisemita, tot i que el Museu Jueu no havia rebut amenaces recents.

El Museu Jueu de Bèlgica és un centre cultural dedicat a fer descobrir les múltiples cares del món jueu. Ara mateix s’hi exposava una mostra sobre els jueus d’Anvers. Les associacions jueves denuncien regularment esclats d’antisemitisme a Bèlgica, però des del 1981 no hi havia hagut cap atemptat mortal.

Cal recordar que l’atac d’avui arriba quinze dies després de l’intent, avortat, d’organitzar un Congrés Europeu Antisionista a Anderlecht.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any