On es podrà votar en el multireferèndum del 25 de maig?

  • Us oferim en un mapa i una llista els llocs on hi haurà urnes, malgrat la prohibició

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.05.2014 - 14:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Suprem espanyol ha confirmat la prohibició del multireferèndum convocat per a diumenge, 25 de maig, una prohibició decidida en primera instància per la junta electoral. Malgrat això, els organitzadors criden a anar a votar, i mantenen la previsió d’instal·lar urnes a tot el Principat. En aquest mapa elaborat pels responsables del multireferèndum es pot veure on seran les urnes:

El multireferèndum

El multireferèndum té el suport de més de quaranta col·lectius i entitats catalans i pretén consultar els ciutadans sobre els transgènics, el deute públic, la sobirania energètica i la llei d’ILP. A més, els ciutadans del Tarragonès, l’Alt i el Baix Camp podran respondre sobre BCN World; els de la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt i el Baix Empordà sobre la MAT; i els de la ciutat de Lleida sobre la gestió del servei de subministrament d’aigua.

La junta electoral espanyola va fer pública la resolució en resposta a una petició de la junta electoral de Tarragona.

L’acord de la junta també recorda que aquest acte ‘no pot ser considerat com a referèndum ni com a consulta popular’, perquè ‘per rebre aquesta qualificació és necessari que [els ciutadans] siguin convocats per les autoritats públiques competents d’acord amb l’ordenament vigent’.

En canvi, sí que creuen que s’hi ha d’aplicar l’article 53 de la LOREG que assenyala que ‘no es pot difondre propaganda electoral ni fer-se cap acte de campanya fins que aquesta no hagi acabat legalment’, i que no es pot fer propaganda electoral de cap mena ni als col·legis electorals ni al voltant. També prohibeix la presència ‘dels qui puguin dificultar o coaccionar el lliure exercici del dret de vot’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any