CaixaBank es vol quedar Catalunya Caixa

  • Fainé assegura que Caixabank farà 'una oferta raonable' per l'entitat

VilaWeb
ACN
23.05.2014 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de CaixBanc, Isidre Fainé, ha confirmat que farà una ‘oferta raonable’ per CatalunyaBanc i ha assegurat que ho farà ‘per responsabilitat’. En declaracions a Catalunya Ràdio, Fainé ho ha justificat perquè es tracta d’una entitat catalana i perquè fa uns anys també es van quedar amb el banc de la petita i mitjana empresa. ‘No ho farem per Caixa Catalunya? Hi anirem, ho estudiarem i farem una oferta. Ara, és el FROB qui ho ha de decidir’, ha subratllat el president de Caixa Bank, que ha negat tenir cap interès pel negoci espanyol de Barclays. ‘La Caixa sempre estudia totes les opcions, però no hi ha cap operació sobre la taula’, ha dit en relació a l’entitat britànica.

‘Estudiarem el cas i farem la nostra proposta’, ha insistit Fainé, que ha recordat que al llarg de la seva història l’entitat que presideix ha absorbit 77 entitats, motiu pel qual ha assegurat que Caixabank hi té ‘bona pràctica’.

En el cas d’adjudicar-se Catalunya Banc en la subhasta, Fainé no s’ha mostrat especialment preocupat per les conseqüències que portaria a nivell de reestructuració a l’entitat encara nacionalitzada. En aquest sentit, ha assegurat que és molt partidari de tenir oficines, tot i que ha dit que desconeixia si n’hauria de ‘tancar algunes’.

‘Són temes que hi tenim experiència, no m’espanta. Hem de mirar que el que fem no vagi en contra de la Caixa’, ha afegit. Per això, ha insistit, Caixabank farà una ‘oferta raonable’ i ‘que puguem encaixar bé’. ‘Crec que ho faríem millor que ningú’, ha afegit.

En l’entrevista a Catalunya Ràdio, Fainé ha garantit que la seu de l’ara Fundació Bancària La Caixa, després de la transformació aprovada aquest dijous al vespre en l’Assemblea de la Caixa, tindrà la seva seu a Barcelona i que mantindrà l’obra social. En aquest sentit, ha explicat que s’ha fet una dació de 6.000 milions d’euros que són ‘intocables’ i que a més, cal sumar-hi els dividends del holding Criteria, amb negocis diversificats ‘perquè la fundació pugui estar sempre atenent’.

Fainé ha comentat que el negoci financer de Caixabank està fent pocs beneficis, com a conseqüència dels darrers set anys de crisi i ho ha atribuït a les elevades provisions, fins a 7.700 milions d’euros, que resten els guanys. ‘El valor de les coses és la meitat del que era’, ha recordat el president de Caixa Bank.

En relació a la millora dels indicadors econòmics, Fainé ha subratllat que ‘tots’ són positius i ha posat d’exemple els béns d’equip. En aquest sentit, ha dit que el creixement està sent ‘sostingut’, sempre i quan es basi en les exportacions i no en el sector immobiliari, que va patir, ha dit, ‘una bombolla que tothom anava fent-la’. El president de Caixabank ha reiterat que ‘estem en el bon camí’ i ha pronosticat que ‘l’atur anirà baixant un 1% per any’. ‘Però clar, estem al 25%’, ha sentenciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any