Els 21 punts negres del govern Fabra contra el català a l’escola

  • Escola Valenciana publica un informe sobre el dret de les famílies a triar la llengua dels programes d'ensenyament

VilaWeb
ACN
15.05.2014 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana ha fet públic un estudi en què ha consultat tots els centres que perdran aules d’ensenyament en català en el primer curs d’educació infantil l’any vinent. Entre les principals conclusions, l’entitat indica que en el 97% dels centres la demanda d’ensenyament en català és superior a la d’espanyol i que un 70% de les famílies escolaritzarà els fills en la llengua pròpia. Escola Valenciana, a més, ha detectat 21 punts on el govern de Fabra ‘vulnera el dret de les famílies a triar programes d’ensenyament en valencià’.

En aquestes 21 centres, Escola Valenciana posa com a exemple significatiu el col·legi Sant Vicent Ferrer de Teulada (Marina Baixa), municipi on va ser batlle l’actual vice-president de la Generalitat Valenciana, José Ciscar.

Amb l’arranjament escolar, el centre ha perdut una unitat en català i el consell escolar del centre va decidir que les dues unitats de tres anys per al curs 2014-2015 fossin en català, perquè les famílies ho demanaven.

La consellera va obligar que una de les unitats fos en espanyol i el resultat de sol·licituds per part de les famílies ha estat de 38 de línia en català i cap en espanyol.

L’entitat posa a disposició de totes les famílies afectades l’oficina de drets lingüístics per a defensar als tribunals el dret de triar ensenyament plurilingüe en català. ‘Les famílies han demostrat a l’administració que opten per l’escola pública en valencià. Si la conselleria no rectifica portarem els 21 casos als tribunals’, va dir ahir el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno

El dia 7 d’abril, els serveis jurídics d’Escola Valenciana van presentar al Tribunal Superior de Justícia valencià la petició de suspensió cautelar de l’arranjament escolar per al curs que ve. L’entitat adjuntarà aquest informe a la petició de suspensió, tot esperant un pronunciament favorable per part del TSJ.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any