Jóvens de les Terres de l’Ebre deixen de fer l’#avuinopaguem

  • Per la reacció de Renfe, aturant els trens on es feia la protesta

VilaWeb
ACN
12.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El col·lectiu Jóvens de les Terres de l’Ebre havia convocat ahir una nova mobilització amb el lema #avuinopaguem. Era la tercera d’aquests darrers mesos, i consistia a pujar al tren de l’Aldea a Barcelona a les 17.35 h sense bitllet. Però l’acció fou desconvocada quan, després d’una hora aturats a l’estació d’inici del trajecte, per la megafonia van anunciar que si els passatgers que no tenien bitllet no baixaven, actuaria la policia. Ho va explicar a l’ACN la membre del col·lectiu Júlia Urgell. Renfe, finalment, va habilitar un servei d’autobusos per als usuaris que havien abonat el bitllet, per tal que agafessin un comboi a l’Ametlla de Mar.

Tot i que de bon començament un centenar de persones van donar suport a la protesta, un cop desconvocada la vaga els passatgers van decidir personalment si seguien l’acció o bé abonaven el trajecte. De fet, Renfe no va permetre que cap viatger pugés a l’autobús sense bitllet. Els usuaris que, havent pagat, van seguir el viatge amb un tren des de l’Ametlla de Mar, van arribar a la capital catalana amb tres hores de retard.

Tenint en compte la reacció de Renfe les darreres vegades que s’han fet accions d’aquesta mena, Jóvens de l’Ebre van descartar de fer-ne més. ‘Pensem que s’ha esgotat aquest model de protesta’, va manifestar Júlia Urgell, ‘per la manera com actua Renfe’. A més, també va lamentar que en resultessin afectats molts usuaris. I va avançar: ‘Prendrem altres decisions, però continuant amb la mobilització al carrer.’

Les principals reivindicacions que posen damunt la taula són una millora de les infrastructures i una baixada de preus del transport públic a les Terres de l’Ebre.

Aquesta vegada el col·lectiu de joves havia convocat la protesta amb el suport –però sense la participació activa– de la Plataforma Trens Dignes, amb els quals havien actuat conjuntament les altres vegades. En el futur, cada entitat continuarà les seves tasques, tot i que no descarten tornar a col·laborar en alguna ocasió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any