Escàndol a les Corts Valencianes per l’expulsió de Mònica Oltra

  • La diputada es nega a sortir de la sala quan Cotino li ho ordena

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2014 - 11:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha suspès el ple d’avui quan la diputada de Compromís Mònica Oltra s’ha negat a sortir de l’hemicicle. Cotino l’ha acusada de rebel·lia i pretenia expulsar-la. Fonts de Compromís han explicat a VilaWeb que Oltra havia contestat als diputats del PP que prèviament l’havien insultada i se n’havien rigut. Després de la reacció de la diputada, Cotino li ha cridat l’atenció, però els diputats de Compromís neguen haver sentit que fes els tres advertiments previs a l’ordre d’abandonament de la sala. Després d’haver-se suspès el ple, la junta de portaveus s’ha reunit per prendre una decisió.

Aquest és el moment de l’expulsió, en un vídeo que ha publicat a YouTube el grup del PP:

Quan Oltra s’encarava amb la bancada del PP, Cotino li ha cridat l’atenció. ‘No teniu legitimitat per a ser ací’, li ha etzibat Oltra. ‘Tinc la legitimitat per a cridar-la a l’ordre per tercera volta i advertir-li que ha d’abandonar la sala’, ha respost Cotino. ‘Jo d’ací no pense moure’m’, ha dit la diputada.

Oltra ha explicat després que quan Enric Morera havia baixat de la tribuna d’oradors, la batllessa de València i diputada, Rita Barberà, li havia ‘anat dient que portava una vida de gresca’, i ha estat aleshores que Oltra ha respost des del seu escó. ‘Es passen la vida increpant-nos, insultant-nos i faltant-nos al respecte. No sé per què a nosaltres ens han de cridar l’atenció quan ens defensem de la falta de respecte dels diputats del PP, que no tenen educació ni respecten aquesta institució’, ha lamentat.

‘La seua bandera és la ignorància!’

Ahir Oltra va protagonitzar un dels discursos més encesos en el debat previ a l’aprovació amb els vots del PP d’una iniciativa que refusa la consulta sobre la independència de Catalunya i també la resolució del parlament català en què reconeixia els Països Catalans com ‘una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris’. Oltra va dir: ‘La seua bandera no és la senyera, és la ignorància.’

Aquest és un fragment del discurs d’Oltra:

I aquest és el discurs sencer:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any