Commoció a Sant Adrià de Besòs per la mort violenta del raper Monkey Black

  • Ahir els mossos van haver de tornar al lloc dels fets per un altre incident

VilaWeb
VilaWeb
ACN
02.05.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort a punyalades del conegut raper dominicà Monkey Black, abans-d’ahir a la nit, al centre de Sant Adrià de Besòs ha causat una gran commoció, tant al seu país d’origen com ací. Leonardo Michael Flores Ozuna, conegut amb el nom de Monkey Black, va morir apunyalat després d’una discussió amb dos homes, que van fugir i encara no han estat detinguts. Els dominicans, entre trists i indignats, n’acusen la comunitat gitana, que refusa de fer cap mena de declaració. Ahir a horabaixa unes quantes patrulles dels mossos d’esquadra van haver de tornar al bar on s’havien originat els fets, per calmar un client gitano embriac que no volia anar-se’n.

Segons que van explicar a l’ACN alguns veïns i coneguts del raper, va passar la tarda en un bar dominicà del carrer de l’Onze de Setembre, cantonada amb el carrer de Simancas. Fora del local sembla que s’havia discutit amb dos homes i a partir d’aquell moment la cambrera va demanar-li que no hi tornés. Encara no és clar per quin motiu s’havien discutit, però segons algunes fonts va ser per drogues.

Més tard va anar-se’n a casa i cap a les nou del vespre va voler tornar-hi. L’hi esperaven dos homes, probablement els mateixos amb qui s’havia discutit, i no el van deixar entrar. Segons que sembla, se’l van endur uns metres més enllà i li van clavar set punyalades. La víctima va continuar caminant uns quants metres però va caure desplomat i sagnant al carrer de l’Onze de Setembre cantonada amb el carrer de Sant Jordi. Quan hi van arribar els serveis mèdics, ja no van poder salvar-li la vida.

Ahir coneguts i amics van acudir al lloc dels fets per deixar-hi espelmes i un recordatori.

Els mossos van tornar al mateix local per un altre aldarull

Al bar on es van originar els fets, ahir els responsables van expressar el dol posant les seves cançons i videoclips al televisor. Però hi hagué un altre incident: un client gitano, embriac, es va molestar perquè demanava més cervesa i els cambrers no li’n volien servir, sinó que volien tancar. Hi hagué crits i algun intent d’agressió. De resultes d’això, els mossos d’esquadra van tornar al local, amb patrulles uniformades, agents de paisà i una furgoneta.

Els dominicans del barri diuen que els agressors van ser gitanos del barri de Sant Roc, just al costat, i no troben cap sentit a aquesta mort, perquè asseguren que Monkey Black no tenia problemes amb ningú. Els seus amics i coneguts encara no han assumit la pèrdua, que ha estat molt comentada en mitjans de comunicació de la República Dominicana (1 i 2). El col·lectiu dominicà vol que es faci justícia, i assegura que arribarà fins al fons, i si cal recorrerà al cònsol dominicà a Barcelona.

Nascut el 26 de juliol del 1986 a Santo Domingo, Monkey Black va començar la carrera professional el 2006 i des de feia quatre anys residia a Catalunya, on s’havia casat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any