La Plataforma per la Llengua recull tres mil cors pel català

  • Associacions de nouvinguts demanen que la llengua catalana sigui la comuna del país i que les administracions la protegeixin

VilaWeb
ACN
24.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma per la Llengua va recollir ahir uns tres mil cors que simbolitzaven desigs en favor del català. Després d’aplegar-los en urnes, un canó d’aire els va llançar a l’aire i es recolliren en una gran xarxa sostinguda per desenes de catalans d’ací i de fora. Els desigs es van recollir aquests darrers dies a través de la web de l’entitat i, presencialment, a la plaça dels Àngels de Barcelona. Representants d’entitats d’immigrats van llegir un manifest en favor de convertir el català en llengua comuna del país i demanant a les administracions que el protegissin i el potenciessin.

L’entitat celebra enguany el vintè aniversari i el desè dels actes en favor del català en la diada de Sant Jordi. Cada any s’ha fet una actuació diferent i ahir van voler formar una gran xarxa de cors juntament amb vint-i-sis associacions de nouvinguts, amb les quals col·laboren habitualment.

El director de la Plataforma, Daniel Mundet, va explicar a l’ACN que en aquests deu anys alguns dels problemes del català s’havien mantingut, per exemple, l’amenaça a la unitat de la llengua o la poca presència en alguns àmbits; però n’han aparegut de nous, arran dels atacs rebuts per part d’institucions en àmbits com l’ensenyament, on semblava consolidat. Mundet va dir que els desigs expressats pels ciutadans van molt lligats a l’actualitat política i lingüística, en referència, per exemple, a l’escola valenciana, el decret de trilingüisme a les Balears o la LAPAO a la Franja d’Aragó.

En acabar l’acte, va començar una actuació musical a la Rambla del Raval a càrrec del Taller de Músics, que van interpretar temes basats en poemes de Joan Vinyoli. El vintè aniversari de l’entitat també es va celebrar amb la publicació d’un llibre commemoratiu amb la història de l’associació i la convocatòria d’una votació per elegir el ‘drac més ferotge’ contra el català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any