‘Donar la nota’ per no perdre la música

  • Una campanya reivindica que l'assignatura es mantingui als centres ara que la LOMCE la relega a optativa

VilaWeb
ACN
20.04.2014 - 18:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Ensenyament (LOMCE, més coneguda com a llei Wert) deixa l’assignatura de música en un bloc de matèries optatives, de manera que podria haver-hi centres que deixessin d’impartir-la. Davant d’aquesta situació, al Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell han engegat la campanya ‘Dóna la nota’. Es tracta d’una iniciativa que han començat a fer arribar a tots els centres educatius de Catalunya perquè el 6 de juny, a les 11.00, els alumnes surtin al pati o al carrer a cantar la cançó ‘Mirall de Pau’, composta per a l’ocasió. Tot plegat, per posar de manifest la importància de la música i d’uns valors que ‘no es poden perdre’.

La campanya és pensada ‘per tota la gent que estima la música, i que pensa que l’educació musical és un valor que no podem perdre a les escoles i instituts del territori’. David Melgar, director del Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell, ha resumit així a l’ACN en què consisteix la iniciativa. Melgar ha insistit que la intenció és fer una campanya ‘en positiu’ i ‘en favor de l’educació musical a les escoles’.

Quant a la posició en què queda la música amb l’aplicació de la LOMCE, ha dit que el fet que passés a ser optativa té el perill que alguns considerin que no és important, i ha alertat que un centre podria plantejar-se d’eliminar-la. ‘No pot ser que el nostre país sigui l’únic, pràcticament del món, on l’educació musical no formi part de l’educació dels nostres infants.’

El Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell, que es dedica a promoure la música a tots els centres educatius catalans, tira endavant el projecte sabent que té el suport de molta gent. Just abans de Setmana Santa van començar a fer-ne difusió entre tots els centres educatius de Catalunya. L’objectiu és que s’hi puguin unir i tots plegats participin, el 6 de juny a les onze del matí, en una cantada conjunta de la cançó ‘Mirall de Pau’, composta expressament per mostrar ‘els valors de la música, les emocions que desperta i els llocs on ens acompanya’, ha detallat Melgar. De fet, ell s’ha encarregat de compondre la música de la peça, i Joan Gibert n’ha fet la lletra.

Aquests dies, a més, enregistren un videoclip amb grups com Lax’n’busto, Buhos, Ol’Green o Filippo Landini. Tots ells donen suport a la iniciativa i, a més, han col·laborat gravant diferents trossos de la cançó. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any