El PSC expulsa definitivament el crític Mohedano de la direcció

  • Havia estat expedientat per haver participat a un acte d'ERC

VilaWeb
ACN
11.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comissió de garanties del PSC va enllestir ahir el primer informe sobre els crítics expedientats. Fabián Mohedano, membre d’Avancem, va ser definitivament expulsat de l’executiva nacional del partit –de la qual ja havia estat apartat cautelarment quan es va obrir el seu procés. La sanció no va més enllà i li permet, doncs, de continuar essent militant del PSC. Tot i que Mohedano assegurava que encara no tenia comunicació oficial de la resolució, l’ACN va poder saber que la comissió ja havia decidit. Mohedano fou expedientat per haver participat en un acte d’ERC en favor de la consulta i la independència.

La resolució, concretament, establia que els motius que havien originat l’expedient obligaven la comissió a inhabilitar-lo per a exercir qualsevol càrrec orgànic dins el partit. Això implica que resta definitivament fora de l’executiva i que no podrà accedir a cap responsabilitat més dins el PSC fins al pròxim congrés.

La comissió de garanties té sobre la taula pendent de resolució l’expedient corresponent als tres diputats pro-referèndum: Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura. L’òrgan disciplinari fa setmanes que té a punt tota la informació per a prendre una decisió aviat. La resolució sobre Mohedano podria accelerar aquest altre expedient i fins i tot apuntar una solució semblant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any