En directe, el referèndum a debat al congrés espanyol

  • El Parlament de Catalunya hi defensa la cessió de competència per a convocar referèndums · Turull (CiU), Rovira (ERC) i Herrera (ICV-EUiA) són els responsables de defensar la proposició

VilaWeb
Redacció
08.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Turull (CiU), Marta Rovira (ERC) i Joan Herrera (ICV-EUiA) són al congrés espanyol com a representants del parlament per demanar al congrés espanyol que transfereixi a la Generalitat la competència per a fer un referèndum sobre el futur polític de Catalunya. Hi defensaran una proposició de llei orgànica (pdf) que demana al parlament espanyol que delegui a la Generalitat ‘la competència per a autoritzar, convocar i celebrar un referèndum consultiu perquè els catalans i les catalanes es pronunciïn sobre el futur polític col·lectiu de Catalunya, a partir dels termes que s’acordin amb el govern de l’estat’.

Informació relacionada:

Sala i Martín: ‘El final del trajecte serà una confrontació’

Turull, al congrés: ‘Catalunya ha començat un camí sense retorn’

Marta Rovira, al congrés: ‘Votarem i guanyarem el nostre futur’

Heus ací l’emissió en directe des del congrés:

Amb tota seguretat, la majoria del congrés espanyol denegarà la petició del parlament. Tres-cents diputats dels tres-cents cinquanta de la cambra ja han anunciat, a través de les direccions corresponents, el vot contrari a la proposició. PP, PSOE, UPyD i UPN asseguren que refusaran el diàleg que ofereix el Parlament de Catalunya sobre la consulta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any