La justícia ja actua contra la consulta

  • Un jutjat de Barcelona suspèn l'acord del ple de Cabrils per a cedir el padró a la Generalitat

VilaWeb
Redacció
04.04.2014 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha suspès cautelarment l’acord del ple municipal de Cabrils (Maresme) del passat 27 de març, que va aprovar de cedir el padró municipal a la Generalitat en cas que fos necessari per a fer la consulta sobiranista del 9 de novembre. El demandant, un ciutadà de poble, considera que això vulnera la llei de protecció de dades i en va demanar la suspensió urgent, cosa que la jutgessa ha acceptat. Dilluns que ve totes dues parts són citades al jutjat, a Barcelona.

Tot i que l’acord del ple preveia cedir el padró només en cas que la consulta fos legal i sempre que ho demanés la Generalitat, la jutgessa diu que ‘no hi ha cap dada que impedeixi tenir la certesa que aquesta petició no s’ha efectuat, o bé que pugui formular-se en breu, perquè en el propi acord de plenari es decideix la seva comunicació a la Generalitat, entre altres organismes’. Per això, la magistrada considera que per tal ‘d’evitar que la cessió de dades pugui arribar a materialitzar-se abans que s’adopti la mesura cautelar amb audiència de les altres parts, es considera convenient acordar la suspensió de l’acord recorregut’.

Així, la magistrada estima les ‘circumstàncies d’especial urgència’ i també cita l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades per si es vol presentar com a codemandant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any