Mas crida a la unitat davant de qui vol que Catalunya ‘descarrili i ensopegui’

  • CDC i Reagrupament han signat avui l'acord d'associació · Carretero garanteix lleialtat al president tot i recordar que Reagrupament no defensa el dret de decidir sinó la DUI

VilaWeb
Redacció
02.04.2014 - 14:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat a la unitat interna a Catalunya davant dels que volen que el procés ‘descarrili’ per manca de consens. ‘El que esperen uns quants fora d’aquí és que Catalunya ensopegui per ella mateixa, que Catalunya no sigui capaç de mantenir aquest corrent de consens i d’unitat. Esperen que descarrilem i nosaltres sabem que aquest seria el nostre gran error’, ha dit. Mas ha llençat aquest missatge després de signar un acord d’associació entre Convergència Democràtica de Catalunya i Reagrupament, pel qual totes dues formacions es comprometen a treballar conjuntament per l’assoliment de la independència de Catalunya. El seu president, Joan Carretero, ha garantit a Mas una ‘lleialtat indestructible’ tot i que alhora li ha recordat que el seu partit no defensar el dret de decidir, sinó la Declaració Unilateral d’Independència (DUI).

Concretament, l’acord estableix que ambdues formacions es reconeixen la voluntat decidida de tirar endavant un procés de transició nacional que culmini en l’assoliment d’un estat independent.

Reagrupament assegura que l’acord amb CDC és vàlid mentre totes dues formacions mantinguin clara la proposta política de dotar Catalunya d’un estat propi, i que durarà ‘fins a la consecució d’aquest objectiu’.

De la mateixa manera, s’estableix que Reagrupament i CDC es presentaran conjuntament a les eleccions de caràcter general sense marcar quotes estrictes de participació en les llistes electorals.

De fet, en la llista de CiU a les europees, encapçalada per Ramon Tremosa, la federació hi incorpora una dirigent de Reagrupament, Montserrat Aymamí, en el número tres.

En les eleccions municipals, es presentaran separadament, però obren un període de diàleg per estudiar, municipi per municipi, la possibilitat de fer llistes conjuntes el 2015.

A més, membres de Reagrupament participaran en els òrgans de govern dels convergents, el comitè executiu nacional i el consell nacional, on tindran veu però no vot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any