VÍDEO: Manuel Valls dubta sobre si es correcte que un ministre francès parli en català

  • Vídeo d'unes declaracions a Perpinyà on Valls dubta sobre si té dret a usar la seva llengua, en funció del càrrec que ocupa

VilaWeb
Redacció
31.03.2014 - 19:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Va passar durant els incendis de l’any passat. Manuel Valls ja era ministre de l’interior i va visitar Perpinyà per a saludar els bombers que havien intervingut des del nord en l’extinció dels grans focs de l’Empordà. Parlant en francès Valls va remarcar que els bombers de les dues bandes del Pirineu parlaven en català i que això havia estat positiu per a coordinar-los. Aleshores, però, una periodista de Ràdio Arrels li va fer una pregunta directament en català. I Valls va dubtar: ‘Em poseu un problema: és que un ministre francès ha de parlar en català?’ va dir, intentant esquivar la qüestió. Al seu costat hi havia el president de la regió Christian Bourquin que ràpidament va dir ‘som l’accent català de la república’, a la qual cosa Valls va respondre que sí. I va dir dues frases en català per a respondre la qüestió sobre la Unió Europea.

L’actitud de Valls va sorprendre perquè abans havia parlat en català amb Ràdio Arrels en diverses ocasions i també ho havia fet amb TV3. No era, però, ministres encara. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any