Un guàrdia civil es vanta de l’assalt feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid

  • Es fotografia amb una samarreta en suport als assaltants · La imatge, l'ha penjada Democracia Nacional al Facebook

VilaWeb
Redacció
29.03.2014 - 13:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Hi ha imatges que valen més que mil paraules. Imatges que cap telenotícies no ensenyarà. Imatges que ens diuen que res no està perdut i que inspiren a continuar lluitant pel futur que volem i ens pertany. Ni un pas enrenre.’ Amb aquest missatge, la formació ultradretana Democracia Nacional ha publicat a Facebook una fotografia d’un guàrdia civil amb una samarreta en suport a l’assalt feixista del passat Onze de Setembre a la delegació de la Generalitat a Madrid.

La imatge és una autofotografia feta davant d’un mirall on un agent s’aixeca l’uniforme de la guàrdia civil per mostrar una samarreta amb el lema ‘Blanquerna Style’ i el retrat d’un dels assaltants, que anava amb la cara tapada.  

Durant l’acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya al al Centre Cultural Blanquerna, la delegació del govern de la Generalitat a Madrid, un grup d’extrema dreta va irrompre violentament i va agredir alguns assistents, entre els quals hi havia parlamentari. Van tirar a terra una bandera catalana i el faristol dels oradors, entre més destrosses. Abans d’anar-se’n, van escampar gas lacrimogen. Tot plegat, mentre cridaven: ‘No ens enganyen, Catalunya és Espanya.’ El jutge els va deixar anar en llibertat amb càrrecs l’endemà d’haver estat detinguts. 

Informació relacionada: 

Exaltació franquista i agressions feixistes: un any d’impunitat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any