Sant Pere de Ribes es desempallega dels legionaris espanyols per Setmana Santa

  • La Germandat del Sant Crist acata amb recel la petició de l'ajuntament

VilaWeb
ACN
26.03.2014 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de Sant Pere de Ribes i la Germandat del Sant Crist han acordat que les processons de Setmana Santa del nucli de Les Roquetes no incloguin finalment la presència de la Germandat dels Antics Cavallers Legionaris de Barcelona. Era la condició que posava l’Ajuntament per autoritzar la processó de Dijous Sant, on estava prevista la desfilada dels legionaris. Els organitzadors han acatat finalment la petició del consistori, tot i que amb cert recel. Asseguren que l’absència dels exmilitars ‘pot anar en detriment de l’assistència de públic i del lluïment de la processó’. En aquest sentit, l’acord entre les dues parts contempla el compromís de treballar conjuntament per dinamitzar les processons.

La Germandat del Sant Crist s’ha mostrat comprensiva davant els arguments del govern municipal, que defensava una Setmana Santa ‘coherent amb la declaració de Sant Pere de Ribes com a municipi en favor de la pau i la no violència’. Tot i això, els organitzadors mantenen la convicció que la presència dels legionaris afavoria les processons.

En contra partida, l’acord entre Ajuntament i entitat preveu que totes dues parts treballaren plegades per ‘trobar altres elements que contribueixin a dinamitzar, fer més visibles i notòries aquestes manifestacions populars i celebracions tradicionals de caràcter religiós’. Aquest mateix any, expliquen, ja es millorarà, per exemple, l’ornamentació dels passos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any