Barroso perd la cursa per a dirigir l’OTAN

  • Segons el diari Aftenposten, l'ex-primer ministre noruec es postula com a nou secretari general

VilaWeb
Redacció
24.03.2014 - 17:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jose Manuel Durao Barroso, president de la Comissió Europea, sembla que ha perdut la curs per a esdevenir el nou secretari general de l’OTAN. Segons el diari noruec Aftenposten, serà l’ex-primer ministre de Noruega Jens Stoltenberg qui assumeixi el càrrec, i serà nomenat en la reunió que el ministres d’Afers Estrangers de l’organització faran a Brussel·les la setmana vinent. 

Sembla que el nom de Stoltenberg com a nou secretari general de l’OTAN ja tindria el suport del president dels EUA, Barack Obama; del primer ministre britànic, David Cameron; del president francès, Françoise Hollande; i de la cancellera alemanya, Angela Merkel. 

Si es confirma, el nomenament de l’ex-primer ministre noruec seria un cop per a Jose Manuel Durao Barroso, que ha estat buscant el suport de Cameron en la cursa a la direcció de l’OTAN. 

De fet, els atacs dels últims mesos de Barroso als processos d’autodeterminació d’Escòcia i Catalunya havien estat interpretats justament com un intent d’obtenir el suport de la Gran Bretanya i Espanya per a ser secretari general de l’OTAN, un cop acabat el seu mandat al capdavant de la Comissió Europea. 

Durão Barroso, que deixarà de ser president de la CE després de les eleccions del maig, no ha fet públic que pretengui ser secretari general de l’OTAN, però fa temps que en els cercles polítics i militars de Brussel·les es comenta que hi té interès. Quan era primer ministre de Portugal, va ser l’amfitrió de la coneguda reunió de les Açores en què Bush, Blair i Aznar van pactar la guerra de l’Irac.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any