Com han fet quatre estudiants de dinou anys un vídeo d’èxit sobre la llibertat de Catalunya?

  • L'emotiu vídeo ha circulat amb força aquest cap de setmana a la xarxa

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
16.03.2014 - 18:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com és que un vídeo fet per quatre estudiants de publicitat de la Universitat Pompeu Fabra, de dinou anys, pot superar les trenta mil visites en poc més d’un dia? Porta per títol ‘eleuteromania’ (que vol dir ‘intens i irresistible desig de llibertat’) i un missatge clar: ‘Freedom for Catalonia’. La base del muntatge és el poema ‘Roll the dice’, de Charles Bukowski, i hi apareix una successió d’imatges suggestives sobre el contingut del poema. En són autors Marc Saludes, Ane Santiago, Aina Tro i Júlia Xandri. ‘La idea era de crear alguna cosa prou atractiva perquè la gent ho compartís, alguna cosa plena de sentiment i que et toqués’, expliquen a VilaWeb.

Aquest és el vídeo:

És el treball de final de trimestre de l’assignatura d’introducció a la realització de l’espot publicitari. ‘Havíem de fer un vídeo de tema lliure i, després de pensar-hi, entre tots quatre vam decidir que aquesta era la nostra idea’, expliquen.

I per què ‘eleuteromania’? ‘Ens calia una paraula que definís a la perfecció allò que volíem, però no pas com una lluita contra un enemic, sinó com el desig de llibertat guiat més aviat per l’amor a allò a què pertanys. Un de nosaltres coneixia la poesia de Bukowski. Quan va trobar el poema ens va agradar tant que vam veure que hi havíem de treballar fos com fos.’

Després van cercar el poema recitat a YouTube, van triar una música, i van tenir el vídeo realitzat en poc més d’una setmana. ‘Bukowski té la capacitat d’esgarrapar-te amb les paraules, i d’alguna manera volíem fer això també amb les imatges’, expliquen. ‘Volíem compartir-lo com qualsevol altra feina de la universitat que fa il·lusió, en cercles pròxims.’ Però s’han trobat amb un impacte que no esperaven, i es declaren emocionats, fins i tot per les crítiques de qui no comparteix el missatge.

.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any