Llach, Guardiola, Sílvia Bel i Dyango clamen #CatalansWantToVote en un vídeo de l’ANC

  • L'Assemblea vol duplicar enguany la presència en països de tot el món · S'organitza perquè el món 'senti el crit català'

VilaWeb
Redacció
13.03.2014 - 17:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana presenta un vídeo en què Sílvia Bel, Lluís Llach, Albert Sánchez-Piñol, Dyango, Pep Guardiola, Montserrat Tura, Dídac Lee i el músic Yacine Belahcene llegeixen l’article primer del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià, àrab i xinès. És un dels primers materials de la campanya #CatalansWantToVote, pensada per fer conèixer el referèndum del 9 de novembre i per guanyar complicitats al món.

L’ANC va presentar ahir el full de ruta internacional. Consistirà en un conjunt d’accions de les assemblees que hi ha per tot el món amb l’objectiu ‘d’internacionalitzar la voluntat dels catalans d’esdevenir un estat independent’. Entre les campanyes, es destaca #wewantovote, que consistirà a fer una performança a diverses ciutats del món i que mostrarà ‘què vol dir el dret de vot’. Tot i que l’entitat recorda que té presència a ‘gairebé tot el món, de nord a sud i d’est a oest’, l’ANC vol créixer encara més internacionalment. L’any 2014, diuen, ha de ser l’any per del ‘gran impuls’ per fer saber al món que Catalunya ‘vol decidir el seu futur’. Concretament, l’objectiu és passar de 23 assemblees exterior a tenir-ne 40 durant aquest curs.

Aquestes assemblees són les encarregades d’explicar què és Catalunya — la història, la societat i els valors– a països del món com ara Mèxic, l’Argentina, els Estats Units o Austràlia. I per això miraran de fer xarxa, per exemple, amb sindicats, polítics i gent influent de tot el planeta.

L’ANC també ha impulsat tot de campanyes per divulgar-les allà on té presencia. A banda #CatalansWantToVote, també hi haurà la campanya #ViaEuropa, en què els participants de l’ANC explicaran als candidats de les eleccions europees què vol Catalunya. Una altra iniciativa serà
#MonPerCatalunya, que s’encarregarà d’enviar arreu productes catalans, com ara llibres o cava. Finalment, #AmbaixadorsDeCatalunya aprofitarà les cares de catalans coneguts per explicar el procés sobiranista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any