Desapareix un avió malaisi que anava a Pequín amb 239 persones a bord

  • S’ha perdut el contacte amb l’aparell, de Malaysia Airlines, quan sobrevolava l’espai aeri del Vietnam

VilaWeb
Redacció
08.03.2014 - 08:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un avió de l’aerolínia Malaysia Airlines ha desaparegut en aigües de l’illa vietnamesa de Tho Chu, segons la Marina del Vietnam. El vol MH370, amb 239 persones a bord, s’havia envolat a mitjanit de Kuala Lumpur (Malàisia) i havia d’aterrar a la capital xinesa, Pequín, a les 6.30. El contacte amb l’avió s’ha perdut quan volava per l’espai aeri del Vietnam. 

La companyia ha ofert una llista de persones que hi viatjaven, 227 passatgers i 12 tripulants. Entre aquests hi ha 153 xinesos, 38 malaisis, 12 indonesis, 7 australians, 3 francesos, 4 nord-americans, 2 neozelandesos, 2 ucraïnesos, 2 canadienses, un rus, un italià, un taiwanès, un neerlandès i un austríac.

La ruta entre Kuala Lumpur i Pequín s’ha popularitzat enormement arran de l’augment de les relacions comercials entre Malàisia i la Xina.

Respecte a l’aparell, un Boeing 777, fins ara no ha tingut cap accident greu en els vint anys de servei. Sols l’estiu passat un aparell de la companyia Asiana va tenir-ne un a l’aeroport de San Francisco, on van perdre la vida tres adolescents xineses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any