L’error del PP en la votació del dret de decidir suscita befa i tensió a la dreta espanyola

  • Nou dels diputats populars s'equivoquen per la confusió de Millo a l'hora d'indicar el sentit de vot

VilaWeb
Redacció
28.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El suport al referèndum del 9 de novembre va superar ahir, per sorpresa, els dos terços del parlament, gràcies a la meitat dels diputats del PP. Fou un error, però el vot ja no es pot canviar: nou dels diputats del PP van votar conjuntament amb els de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Els altres set diputats del PP que hi havia al ple, inclosa Alícia Sánchez-Camacho, hi van votar contra i els divuit diputats del PSC es van abstenir. El motiu de l’equivocació fou l’error d’Enric Millo a l’hora d’indicar el sentit de vot del grup.

L’error féu que el PP català fos objecte de befa a les xarxes socials, fins i tot per part d’alguns representants de partits i mitjans de la ultradreta espanyola. Entre aquests, el més explícit fou Blas Piñar Pinedo, nét del líder ultra homònim mort fa poques setmanes: ‘El fet pitjor que nou diputats del PP català votin per error a favor de la consulta separatista és que és raonable pensar que no ha estat un error’.

Aquest fou el piulet de Blas Piñar:

Des de les files d’UPyD també es palesà suspicàcia en relació amb el vot erroni dels diputats populars. Per mostra, el piulet del coordinador territorial del partit al País Valencià, Alexis Marí:

També en parlà el diputat al congrés espanyol Toni Cantó:

I també va merèixer aquest apunt de l’editor d’opinió de Libertad Digital, Mario Noya:

La proposta que es votava al parlament, de suport a la consulta, s’incloïa en un dictamen sobre els comptes de la Generalitat del 2011 elaborat per la Sindicatura de Comptes. En un apartat, defensa ‘la necessitat que el poble de Catalunya determini lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu mitjançant una consulta per a definir un nou marc polític que pugui posar fi al dèficit fiscal crònic’.

Pel que fa al PSC, els tres diputats pro-referèndum, Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura, no es van diferenciar de la resta del grup: tots tres van decidir d’abstenir-se tal com els marcava des d’unes quantes files més endavant el portaveu parlamentari, Maurici Lucena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any