Camacho ataca Fenoll i Mas, i parla de ‘totalitarisme’

  • La presidenta del PP català critica que Mas 'deixés que s'atemptés contra la llibertat d'expressió del príncep'

VilaWeb
Redacció
25.02.2014 - 08:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha aprofitat l’incident de l’empresari Àlex Fenoll amb Felipe de Borbó ahir al Mobile World Congress per atacar Artur Mas i qualificar la situació política a Catalunya de ‘totalitarisme ideològic’. Sánchez-Camacho va parlar ahir al vespre a 13TV, on van carregar contra Fenoll per haver-se negat a saludar el fill del rei espanyol. ‘Ni Artur Mas ni Felip Puig no van fer res, no es van immutar, van deixar que aquest senyor faltés al respecte al príncep d’Astúries i príncep de Girona, que també ho és’, es va queixar.

I encara va dir més: ‘S’atemptava contra la llibertat d’expressió d’una autoritat com és el príncep. Allà no hi ha igualtat en les posicions. Els qui pensem en l’estat de dret i la constitució i les lleis sembla que no tinguem la mateixa legitimitat que els altres, i allò que ara és políticament correcte, que n’hi dic totalitarisme ideològic, és anar a favor de la ruptura, de la divisió, de la ruptura de la convivència i de l’enfrontament.’

El perquè del gest

En una entrevista a VilaWeb, Fenoll explica el motiu i el significat del seu gest: ‘Ha estat per coherència amb mi mateix, i d’autoestima al nostre poble. Som en un moment en què hem cremat les galeres, és el moment dels gestos. Els ho hem de dir, i els ho hem de dir a la cara. Ho han de saber. Si no ens respecten les nostres garanties democràtiques, no som amics d’ells. Quan m’ha dit “amic”, li he respost: “No ets amic meu. Seràs amic meu quan em respectis.” No li donaré la mà a una persona que no ens respecta.’ Àlex Fenoll és director general de l’empresa responsable de la xarxa Shareisfashion.

Felipe de Borbó, en una comitiva en què hi havia també el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d’Empresa, va anar saludant els assistents, però Fenoll s’hi va negar: ‘No us vull donar la mà, perquè no ens deixeu votar’, li etzibà.

‘Venia la comitiva i ens han dit que ens poséssim ferms’, explicava Fenoll a VilaWeb. I continuava: ‘No li he volgut donar la mà, i ha marxat. Però després ha tornat, i m’ha dit en català que l’havia de saludar per educació. “Per educació, m’hauries de saludar, amic”, m’ha dit. I jo li he dit que no era amic seu, i que no li donaria la mà perquè no ens deixaven votar. “M’hauries de donar la mà igualment”, m’ha respost. I li he dit que no.’

Fenoll va dir que, després, Mas i Puig li van fer una forta encaixada, i que una responsable de protocol se li va atansar i li va donar les gràcies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any