Reding, a Barcelona amb el rerefons de la polèmica de Barroso amb Catalunya

  • La vice-presidenta de la Comissió se sotmetrà avui a preguntes de ciutadans en un acte a la Pedrera

VilaWeb
Redacció
23.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pocs dies després de la polèmica per les declaracions de Jose Manuel Durao Barroso contra la independència d’Escòcia i Catalunya, avui visita Barcelona la vice-presidenta de la Comissió Europea Viviane Reding. Reding participarà en un debat ciutadà sobre el futur d’Europa, a les sis de la tarda a l’Auditori de la Pedrera; hi assistiran tots aquells que s’hagin inscrit en aquesta web de la Comissió Europea, i podran formular preguntes a la vice-presidenta de la Comissió de qualsevol naturalesa relacionades amb la UE. I és previsible que un dels assumptes que se li plantegin sigui sobre la independència de Catalunya.

Reding havia declarat en més d’una ocasió la seva admiració per Catalunya, i la tardor del 2012 va arribar a declarar que no era cert que la legislació internacional digués que una Catalunya independent quedaria fora de la UE. Després, la pressió diplomàtica espanyola la va fer rectificar, tal com va demostrar el principal diari digital escocès.

Avui es podrà comprovar quina línia pren Reding, en relació amb la independència d’Escòcia i de Catalunya: si no surt del guió que imposa la Comissió (tret de Barroso, bel·ligerant) de dir que són processos interns d’Espanya i del Regne Unit i que no es pronuncien, o si tindrà una sortida de to, com a reacció al posicionament contrari de Barroso, que va haver de ser matisat per la portaveu uns dies després.

L’acte es podrà seguir en directe per internet aquí mateix:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any