Fernández Díaz menysprea la comissió internacional de verificació

  • Qualifica l'històric anunci d'avui de 'escenificació teatral' i diu que no calen verificadors internacionals

VilaWeb
Redacció
21.02.2014 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha menyspreat aquest migdia la tasca de la comissió internacional de verificació, que avui avalava el pas ‘creïble i significatiu’ d’ETA cap al desarmament. Pel ministre, l’anunci dels verificadors és ‘una escenificació teatral’ i no li ha volgut donar ‘cap credibilitat’. ‘No han estat els verificadors internacionals els qui han posat fi a ETA. Els millors són la guàrdia civil i la policia’, ha declarat. 

En la conferència de premsa posterior al consell de ministres, Fernández Díaz ha dit que el gest d’ETA era ‘més del mateix’ i que formava part d’un ‘exercici de teatralització i escenificació’ des de l’anunci del cessament definitiu de l’activitat armada. Aquella decisió, pel ministre espanyol, ‘no va ser una concessió a la pau’ ni fruit d’una estratègia, sinó l’acceptació de la seva derrota policial. ‘No hem de contribuir a aquesta escenificació donant-li credibilitat perquè l’únic que espera la societat espanyola és la dissolució definitiva i sense condicions ni concessions d’ETA’. 

Ha carregat contra els verificadors internacionals: ‘Si de veritat ETA es vol desprendre de les armes, no calen verificadors, ‘amb la guàrdia civil i la policia n’hi ha prou per verificar si de veritat es desprèn de les armes’. Aquests verificadors, ha conclòs, ‘no ens fan falta’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any