Provocació de la guàrdia civil a Sant Celoni, anotant les estelades dels balcons

  • Una parella d'agents uniformats identificava els habitatges que en tenen a la plaça de la Vila

VilaWeb
Redacció
09.02.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La sensació que tenim és que és un punt de provocació, perquè té poc sentit que es passegin dos guàrdies civils pels carres d’un poble i anotin les estelades que hi ha a les cases particulars.’ Així s’expressava en declaracions a VilaWeb el portaveu de CiU a l’ajuntament de Sant Celoni, Francesc Deulofeu. Ahir al migdia una parella d’agents uniformats de la guàrdia civil va entrar a la plaça de la Vila i, davant de tothom, va començat a assenyalar les estelades penjades als balcons i a prendre’n nota.

Resposta contundent a la xarxa: Resposta a la guàrdia civil a la xarxa: #GuardiaCivilTincEstelada

Així ho van denunciar diversos veïns de la plaça, que van veure l’escena i que ho van explicar per xarxes socials i també a VilaWeb. 

Aquest és el relat que ens feia un dels veïns: ‘Han entrat dos guàrdies civils a la plaça de la Vila, i s’han posat davant de tothom, mirant els diferents edificis i aixecant els dits, comptant les estelades i prenent nota a una llibreta.’

Aquest veí se’ls va apropar i els va fer fotos amb el mòbil; els agents s’hi van atansar, i li van demanar que s’identifiqués, però en aquell moment ell no duia al damunt el carnet d’identitat, de tal manera que el van dur fins a la comissaria de la policia local. Allà el van reconèixer i identificar de seguida; van dir a la parella de la guàrdia civil qui era. Aquest veí remarcava l’estupefacció pel fet que dos agents de la guàrdia civil, en ple migdia d’un dissabte, amb el tràfec de gent que hi havia a la plaça, s’haguessin dedicat a assenyalar i a prendre nota de qui tenia una estelada al balcó.

Una provocació

Francesc Deulofeu, de CiU, ha declarat: ‘Quan plantegem de poder votar, que la gent digui el que vol sobre el futur del país, ens sembla que aquí hi ha una certa provoació. El civisme i l’esperit democràtic del poble català no es mereixen actuacions o actituds com aquestes.’

També comentava que no és pas habitual que hi hagi agents de la guàrdia civil al municipi, i que parlaran tant amb CiU a nivell nacional com amb el batlle, Joan Castaño (PSC) perquè es demanin explicacions a la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any