Ballesteros no cedirà el cens de Tarragona per a la consulta si l’estat no ho autoritza

  • El batlle de Tarragona assegura que la llei de protecció de dades li ho prohibeix

VilaWeb
Redacció
08.01.2014 - 20:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Fèlix Ballesteros, batlle de Tarragona, ha dit a la cadena Ser que no cedirà el cens municipal per a la consulta sobre el futur de Catalunya si no rep l’autorització expressa de l’estat espanyol per fer-ho. Ballesteros ha recordat que si la consulta no és legal no podrà cedir aquest llistat perquè la llei de protecció de dades li ho impedeix. ‘Si algú, que només pot ser l’estat, em diu que jo puc cedir el cens de manera legal, el cediré’, ha assegurat el batlle tarragoní.

D’aquesta manera, el socialista Ballesteros ha entrat a la polèmica plantejada dilluns passat per la presidenta del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que va assegurar que els ajuntaments governats pel PP no cedirien aquestes dades i va demanar al PSC que fes el mateix.

‘Si jo no puc cedir dades privades, per llei, del cens no les cediré. I si algú, que només pot ser l’estat, em diu que jo puc cedir el cens de manera legal, el cediré’, ha assegurat Ballesteros.

I ha afegit: ‘És evident que si la consulta no és legal no cediré les dades del cens perquè no m’és permès per la llei de protecció de dades’.

La polèmica també ha rebut resposta per part de CDC, el vice-secretari general de Coordinació Institucional del qual, Lluís Corominas, preguntava a través d’una entrevista a l’ACN a la popular Sánchez-Camacho si estava plantejant obeir normes del Parlament o del Congrés.

De la seva banda, el batlle de Lleida i diputat del PSC al Parlament, Àngel Ros, assegurava aquest dimarts que la Paeria facilitarà ‘a la Generalitat o a l’administració que correspongui’ les dades del padró municipal sempre i quan ‘hi hagi una llei que digui que s’ha de donar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any