Els mestres de les Illes xifren el seguiment de la vaga en un 55%

  • El govern balear rebaixa la xifra fins a l'11%

VilaWeb
Redacció
07.01.2014 - 20:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga de docents que s’ha fet avui a les Illes Balears ha tingut un seguiment del 55% segons els convocants, una xifra que des del govern balear es rebaixa fins a l’11%. L’Assemblea de Docents estima que el seguiment ha estat del 58% a Mallorca, del 36% a Menorca, del 43% a Eivissa i del 61% a Formentera. En canvi, des del Govern balear s’indica que aquest dimarts han fet vaga 1.707 docents dels 14.452 que hi ha a les illes, fet que situa la xifra en l’11%. La Consellera d’Educació de les Illes assegura que aquestes són les xifres que han recollit secretaris i directors dels centres educatius balears.

Els convocants de la vaga indiquen que la presència ďalumnes als centres també ha estat “prou reduïda”, amb algun cas ďaules del tot buides. La jornada ha començat amb una concentració en suport al director expedientat, Jaume March, a ľIES Marratxí. 2.000 persones, segons els convocants, han fet una cadena humana que ha fet dues voltes al perímetre del centre.

A les 12.30 la concentració ha passat a davant la Conselleria per recordar la necessitat de reconduir el conflicte i de reprendre les negociacions, aquesta vegada amb la presència del president Bauçà i la consellera. Per aquest motiu, s’ha registrat una nova instància -la quarta en tres setmanes- per demanar la represa de les negociacions.

Des del govern es destaca que la vaga ha estat seguida per 1.707 docents dels 14.452 que hi ha a les illes, és a dir, un 11% del total, entre docents de l’escola pública i docents de l’escola concertada.

El director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartolomé Isern, ha informat que la jornada de vaga s’ha desenvolupant amb normalitat.

La lluita de la revolta verda, resumida en un vídeo

L’Assemblea de Docents ha publicat a YouTube el vídeo AnyZero, on es resumeixen en dos minuts i mig els motius pels quals la comunitat educativa i un ampli sector de la societat de les Illes es va plantar l’any passat contra la política educativa del govern balear i l’aplicació del decret de tractament integrat de llengües (TIL).

El vídeo, que inclou imatges de les grans mobilitzacions del 2013, es presenta amb aquest text: ‘L’any 2013 el món va viure una nova revolució històrica i, soprenentment, aquesta vegada era educativa i… mallorquina! T’imagines que sigui possible canviar el món i que, a més, el canvi comenci a Mallorca?’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any