Dues mil persones es manifesten en el 81 aniversari de les Normes de Castelló

  • Han recorregut els carrers del centre en defensa de l'ensenyament en català i eixigint el retorn de RTVVV "en valencià, plural i independent"

VilaWeb
Redacció
21.12.2013 - 20:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una estelada gegantina obria la marxa de la manifestació commemorativa dels 81 anys de la signatura a la nostra ciutat de les Normes deCastelló, l’acord ortogràfic que normalitzava el català al País Valencià i, amb ell, a tot el domini lingüístic. Darrere d’ella, una pancarta en favor de l’ensenyament en català, duta per representants del PSPV, Compromís, EUPV, ERPV, ACPV, Escola Valenciana i la Intersindical.

Al seu darrere, unes dues mil persones, amb molta presència de gent  jove, moltes de les quals vinculades a la Universitat Jaume I. Una pancarta de RTVV, duta per membres de la Comissió d’Empresa d’aquest ens, ha estat molt aplaudia. Grups de dolçainers, banderes de diferents organitzacions, l’habitual mapa gegantí dels Països Catalan que llueix l’esquerra independentista en aquesta mena de manifestacions…

La convocatòrai s’havia fet a la Farola, des d’on la manifestació ha recorregut els carrers Saragossa i Colom, fins arribar al cantó del carrer Cavallers, per on ha girat, buscant la Casa de les Normes. Hi s’ha aturat, per permetre que el cantador d’estil Pep Martí interpretarà diferents peces i albades al.lusives a les Normes i a l’ús del valencià, rematades per una primera interpretació de la Muixeranga.

L’acte ha acabat a la propera plaça de les Aules, on primer ha intervingut Vicent Mifsud, en nom dels treballadors i treballadores de RTVV, en un discurs que ha finalitzat amb la solemne promesa que “Ràdio Televisió Valenciana tornarà; i ho farà en valencià, lliure i independent!”. A continuació, la mestra jubilada Rosa Garcia i l’estudiant de magisteri Sandra Leiva, com a símbol de dues generacions d’ensenyants, han llegit el manifest de la plataforma Castelló per la Llengua., finalitzant amb una nova Muixeranga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any