Forcadell: ‘La pregunta més inclusiva és demanar si Catalunya ha de ser un estat independent o no’

  • La presidenta de l'ANC avisa que falta el tram més difícil del procés · 'Caldrà demostrar que tenim capacitat de resistència'

VilaWeb
Redacció
05.12.2013 - 20:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha estat aquest dijous a Brussel·les per ‘explicar el procés sobiranista al món i al cor de la Unió Europea’. Forcadell s’ha mostrat convençuda que la pregunta de la consulta serà ‘si Catalunya ha de ser o no un estat independent’. ‘Estem segurs que abans de final d’any tindrem data i pregunta de la consulta i estem segurs que aquesta pregunta serà clara i es podrà respondre amb un sí o amb un no i que ens preguntarà allò que volem contestar’, ha defensat davant un centenar de persones en una conferència a la delegació de la Generalitat a la capital comunitària.

‘Creiem que la pregunta serà la que la majoria de la societat vol’, ha dit. ‘La majoria de la societat catalana, la que va sortir al carrer l’Onze de Setembre, els dos milions de catalans, volen que els preguntin si Catalunya ha de ser o no un estat independent i, per tant, aquesta és la pregunta més inclusiva’, ha argumentat.

Forcadell ha dit que estava ‘molt contenta’ amb el darrer any i mig del procés, però ha advertit que no seria fàcil i que ara arribava la part més complicada. ‘Estem molt satisfets, però evidentment encara ens falta el tros més difícil, anem ben encaminats i el balanç és molt positiu però haurem de demostrar que tenim capacitat de resistència’, ha avisat la presidenta de l’ANC.

També ha insistit en l’aposta d’una candidatura unitària dels partits favorables al dret de decidir de cara a les properes eleccions europees, o en tot cas, que aquests partits presentin punts en comú en els respectius programes. 

Finalment, ha argumentat que el discurs d’una Catalunya fora de la Unió Europea era un recurs d’Espanya per fer por, i ha defensat: ‘Nosaltres contemplem ser a la Unió Europa. Som un contribuent net a la UE, els interessa que hi siguem. Com més siguin, millor.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any