El Gran Recapte recull 3.634.000 quilos d’aliments

  • El Banc dels Aliments repartirà en els propers dos mesos la recol·lecta a 650 entitats benèfiques que faran arribar els aliments a 253.000 persones d'arreu de Catalunya

VilaWeb
Esther Romagosa – ACN
05.12.2013 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Gran Recapte d’Aliments, organitzat per cinquè any per la Fundació Banc dels Aliments, s’ha tancat aquest 2013 assolint la xifra ‘màgica’ de 3.634.000 quilos d’aliments, segons ha anunciat aquest dijous la responsable de la campanya, Laia Guinjoan. La xifra supera les 2.727 tones d’aliments recaptats l’any passat i també l’objectiu de 3.000 tones que s’havia marcat la Fundació. ‘Estem molt satisfets com a banc però també com a ciutadans de Catalunya. S’ha donat tot el que la gent podia donar’, ha destacat Antoni Sansalvadó, president del Banc dels Aliments de Barcelona. La recol·lecta es distribuirà ara a 650 entitats benèfiques que faran arribar els aliments a 253.00 persones d’arreu de Catalunya.

La gran majoria dels aliments recollits, concretament 3.333 tones, han provingut dels gairebé 1.900 punts de recollida a mercats i supermercats de més de 250 poblacions d’arreu del territori, és a dir, gràcies a la solidaritat i les donacions de la ciutadania. 

D’aquestes, la recaptació més gran ha provingut de Barcelona, 2.308 tones, però també prou important han estat les recol·lectes a les comarques de Girona, amb 425 tones; i Lleida i Tarragona, on s’han recollit 300 tones més, en cada cas. Tot plegat, en només ‘dos dies’, ha recordat Guinjoan, ja que la campanya com a tal es va dur a terme entre el 29 i el 30 de novembre.

Per la part d’empreses col·laboradores i patrocinadors, el Banc dels Aliments ha recollit 301 tones més. Es tracta de campanyes d’aliments puntuals que han fet firmes com Danone, Coca-Cola, Cacaolat, Leche Pasqual, Nestlé, Valvi, Mercadona, Miquel Alimentació, Torrons Vicens, o d’altres sectors com El Periódico, La Vanguardia, el RCD Espanyol o l’Institut Català de la Salut a Girona, entre d’altres.

Més de 20.000 voluntaris

El Gran Recapte d’Aliments ha estat possible també gràcies als més de 20.000 voluntaris que han participat tant en la recollida dels aliments des dels punts d’origen, com en el seu trasllat i posterior classificació i empaquetatge que aquesta setmana s’ha estat fent en unes naus industrials cedides per la ZAL del Prat de Llobregat, les quals ‘van quedar realment petites’ davant l’allau de productes i aliments rebuts, segons han destacat els representants del Banc dels Aliments.

La Fundació calcula que encara trigaran dos mesos en poder distribuir tots els aliments i productes recol·lectats a les 650 entitats benèfiques amb qui col·laboren. Aquestes entitats, més petites i properes als diferents territoris, seran finalment les encarregades de lliurar els lots d’aliments a les famílies que ho necessitin. Amb tot, el Banc dels Aliments preveu que la gran recolecta d’enguany beneficiï a unes 253.000 persones d’arreu de Catalunya.

‘Un exemple de la nostre societat’

Evidentment la xifra ha estat molt ben valorada per la Fundació dels Bancs dels Aliments, que aquest dijous l’han anunciat per boca de la responsable de la campanya, juntament amb els presidents dels Bancs d’Aliments de les quatre demarcacions catalanes.

En representació de tots ells ha parlat el de Barcelona, Antoni Sansalvadó, que ha afirmat que ‘estan molt contents’ alhora que ha reivindicat que aquest orgull i satisfacció no ha de ser únicament del banc sinó del conjunt dels ciutadans de Catalunya que una vegada més, ha afegit, han demostrat la seva solidaritat.

També ha assegurat que en aquesta campanya ‘s’ha donat tot el que la gent podia donar’ segurament, ha afegit, perquè tothom viu de molt a prop episodis reals de necessitat als quals hi vol contribuir amb un donatiu en la mesura de les seves possibilitats. ‘Penseu que hem viscut tantes anècdotes que en podríem escriure un llibre’, ha afegit. Finalment ha donat les gràcies a tots els donants, voluntaris i patrocinadors.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any