Matas, culpable de suborn

  • Per un contracte fictici de la seva ex-muller amb un hoteler mallorquí

VilaWeb
Redacció
05.12.2013 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president del govern balear Jaume Matas ha estat declarat culpable per un jurat popular del delicte de suborn per haver pressionat un hoteler mallorquí perquè contractés la seva ex-muller, Maite Areal. Segons el jurat, aquest contracte, de tres mil euros el mes, era fictici i Areal no va treballar mai per aquesta empresa hotelera.

La fiscalia considerava que el sou, un total de 42.111 euros, fou una regal a Matas en canvi dels serveis que el PP va contractar a l’empresari, Miquel Ramis, administrador de l’Hotel Valparaíso. Per això acusava Matas de suborn, i demana que sigui multat amb 900 euros i que torni tots els diners que Areal va cobrar, il·lícitament, en el contracte fictici.

Ara el magistrat Juan Jiménez haurà de fixar la pena, que serà la segona de Matas per corrupció, després de ña condemna a nou mesos de presó per tràfic d’influències de l’estiu passat.

Les circumstàncies d’aquest cas són semblants a la del cas dels vestits de Camps, relacionat amb el cas Gürtel; l’ex-president de la Generalitat Valenciana era acusat de suborn impropi per haver rebut regals de la trama Gürtel. Però tant Camps com l’ex-secretari general del PP, Ricardo Costa, van ser absolts per un jurat popular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any